PROBLEMES D’APRENENTATGE

Si es troben habilitats visuals que intercedeixin negativament en l’aprenentatge és possible resoldre-les amb la teràpia visual.

DE 45 MIN A 1 HORA

Els nostres terapeutes reforçaran el sistema mitjançant exercicis dinàmics i divertits que agilitzaran i normalitzaran el comportament visual.

PARES INFORMATS

Ens és de gran importància que el pare o tutor conegui l’abast de l’afectació amb conseqüent reforç de la teràpia a casa o amb altres professionals de la salut.

AJUDEM A MADURAR AL SISTEMA VISUAL

Com s’explica a la secció d’optometria Infantil, durant el procés de maduració del sistema visual es desenvolupen el que anomenem habilitats   visuals. A vegades és possible que aquest creixement es vegi alterat per l’aparició d’una ametropia (és a dir graduació), o una causa orgànica o asimetria entre els dos ulls. Per això és necessari el diagnòstic precoç mitjançant un examen visual infantil complert , abans dels 6 anys d’edat, i així saber si necessitem ulleres o filtres (com el de la dislexia).

Així doncs la teràpia visual consisteix en la pràctica d’exercicis visuals personalitzats per tal de corregir o millorar determinades disfuncions específiques de la visió.

És molt important fer teràpia als infants que presenten problemes de lectoescriptura, persones que pateixen molèsties i fatiga visual, estrabisme, miopia infantil i adolescent i en general a totes aquelles persones que no troben comoditat amb la seva tasca visual diària. Amb aquest reforç és possible millorar la qualitat de la visió a molts nivells. Entre d’altres: la percepció Binocular, “l’ull gandul”, el desenvolupament de la miopia, les habilitats de lectura i grafia, les molèsties de mal de cap i fatiga visual…

A Òptica Conejero estem al món de la teràpia visual per vocació i això ens impulsa dia a dia a investigar i consolidar els nostres coneixements en la matèria. Per això participem en les agrupacions d’optometristes que hi treballen (ACOTV) i ampliem la nostra formació en un reciclatge permanent.

 

fotos: petita a la dreta by Andrew Ebrahim on Unsplash