Òptica Conejero

logotip-opticaconejero

Avui 10 de Maig és el Dia Mundial del Lupus, una malaltia autoimmune crònica que pot afectar múltiples òrgans i sistemes del cos, incloent-hi la pell, les articulacions, els ronyons i el sistema nerviós. 

No obstant això, el que sovint es passa per alt és com el lupus pot influir en la salut ocular i la visió dels qui el pateixen. En aquest blog d’Òptica Conejero, explorarem els vincles entre el lupus i els problemes oculars, així com les mesures que es poden prendre per a protegir la salut visual! Continua llegint!

Quins tipus de Lupus afecten a la visió?

Existeixen diversos tipus, però el més comú és el lupus eritematós sistèmic (ELS), que pot afectar tant la salut ocular com la visió. Altres tipus menys comuns inclouen el lupus cutani i el lupus induït per fàrmacs. Independentment del tipus, aquesta malaltia pot provocar una varietat de problemes oculars, des de sequedat fins a afectacions més greus com la retinopatia.

A continuació, us esmentem els problemes oculars més comuns relacionats amb aquesta malaltia:

  • Sequedat ocular: Moltes persones experimenten sequedat ocular, que pot causar molèsties, sensació d’ardor i visió borrosa.
  • Uveítis: Es tracta d’una inflamació de la úvea, la capa mitjana de l’ull. Pot causar dolor ocular, sensibilitat a la llum i visió borrosa.
  • Retinopatia Lupus: Aquesta afecció pot causar inflamació a la retina, la qual cosa comporta problemes de visió com visió borrosa, taques fosques o pèrdua de visió perifèrica.
  • Cataractes: També pot augmentar el risc de desenvolupar cataractes, una opacitat en el cristal·lí de l’ull que pot causar visió ennuvolada.

Com pots protegir la teva visió si pateixes aquesta malaltia?

Si tens lupus, és important que tinguis molta cura de la teva salut ocular. Des de la nostra òptica a Girona, t’expliquem com pots fer-ho:

  • Exàmens oculars regulars: Realitza exàmens visuals periòdics per a detectar qualsevol problema ocular com més aviat millor.
  • Controla la inflamació: Si experimentes símptomes com a enrogiment, dolor o visió borrosa, consulta al teu especialista immediatament per a controlar la inflamació i prevenir danys oculars greus.
  • Una bona hidratació ocular és la clau: utilitza llàgrimes artificials o gotes oculars lubrificants segons sigui necessari per a alleujar la sequedat ocular.
  • Protecció UV: Fes ús d’ulleres de sol amb protecció UV sempre que estiguis a l’aire lliure per a protegir els teus ulls de la radiació ultraviolada, que pot empitjorar els símptomes del lupus.

A Òptica Conejero som especialistes en contactologia i optometria avançada. Tens cap mena de dubte? Podem ajudar-te! Contacta amb nosaltres i acudeix a la teva Òptica Conejero a Girona més propera.