Òptica Conejero

logotip-opticaconejero

La visió és un sentit essencial que ens connecta amb el món que ens envolta, però sovint, ens trobem lluitant contra diversos problemes oculars que poden afectar la nostra qualitat de vida. En el blog d’avui d’Òptica Conejero, us compartim una llista amb els problemes de visió més habituals.

problemes-de-visio-optica-conejero-girona

Miopia

Resumint, la Miopia és una anomalia ocular que t’impedeix veure clarament els objectes de lluny. 

La miopia pot manifestar-se en detalls del dia a dia, com per exemple, si estàs en classe i no llegeixes la pissarra, si ets al cinema i no visualitzes bé la imatge, si estàs viatjant amb cotxe i no veus la matrícula del vehicle que tens davant… I es manifesta perquè la llum no entra correctament en la retina. La Miopia sol ser més habitual en persones joves i de mitjana edat i és més probable que aparegui quan s’abusa de les pantalles.

La miopia pot provocar maldecaps i fatiga visual, però es tracta d’un dels problemes de visió més fàcils de corregir. Per a això, has d’acudir al teu especialista en salut visual perquè et realitzi un examen ocular. 

Hipermetropía

La Hipermetropía és l’anomalia oposada a la miopia, en aquest cas t’impedeix veure clarament els objectes d’aprop. Per exemple, si no llegeixes bé el telèfon mòbil o un llibre a una distància prudent, i sí que el veus millor en allunyar-lo, és molt possible que pateixis aquesta afecció. La Hipermetropía és més propensa en les persones d’edat avançada.

Astigmatisme

L’Astigmatisme és una patologia que distorsiona les imatges, independentment de la distància. Es tracta d’un dels problemes de visió més habituals i entre les seves conseqüències s’inclouen la dificultat a l’hora de distingir formes, de percebre detalls o fins i tot de distingir entre línies verticals o horitzontals. L’astigmatisme és una patologia que pot donar-se en pacients que sofreixin altres problemes de visió, com les ja esmentades miopia o hipermetropía. 

Ambliopia

L’ambliopia, és una malaltia que apareix quan entra menys llum de la que deuria en una de les retines, per tant un dels ulls és més feble que l’altre. A conseqüència de l’ambliopia, el cervell capta dues imatges totalment diferents. L’ambliopia és un dels problemes de visió que tendeixen a aparèixer en la infància.

Presbícia (o vista cansada)

La presbícia és un dels problemes de visió més habituals en la societat i que tendeixen a aparèixer a partir dels 40 anys. Comunament es coneix a aquesta patologia com a vista cansada i consisteix en la pèrdua d’elasticitat del cristal·lí. A conseqüència de la presbícia, sorgeixen problemes de visió com la disminució dels ulls per a enfocar.

Una de les solucions més habituals per a corregir aquest tipus de problemes de visió sol ser portar lents progressives.

Sigui quin sigui el problema de visió que tens, a Òptica Conejero el tractem. T’oferim una consulta personalitzada al teu cas, amb els millors tractaments i sol·lucions òptiques. ¡Vine a la nostra òptica a Girona!